Povabilo k povezovanju bralne kulture, športa in gibanja« Nazaj

Združenje splošnih knjižnic, Zveza bibliotekarskih društev Slovenije in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez smo se ob podpori Ministrstva za kulturo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport dogovorili, da se v času prvega Nacionalnega meseca skupnega branja 2018 (NMSB 2018), še posebej pa v času Evropskega tedna športa 2018 (ETŠ 2018), povežemo in pripravimo skupne dogodke v vzgojno-izobraževalnih zavodih, splošnih knjižnicah in športnih društvih, ki jih namenimo povezovanju bralne kulture, športa in gibanja.

Športne zveze in društva, vrtce in šole ter knjižnice vabimo, da se v času NMSB 2018 povežejo in skupaj pripravijo različne dogodke – od pogovorov s športniki o knjigah do skupnega branja raznolikih knjig o športu in gibanju. Cilj povezovanja naj bo skupno sporočilo otrokom, mladim in odraslim, da sta za kakovostno življenje pomembni tako šport in gibanje kot tudi dobro razvita bralna kultura in bralna pismenost.

Več informacij o NMSB in o ETŠ

Povabilo k povezovanju