Branju prijazna občina 2018« Nazaj

Občine ponovno vabljene na natečaj, ki poteka od Prešerna do Prešerna

KATERE BODO BRANJU PRIJAZNE OBČINE V LETU 2018?

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo RS ponovno poziva občine, da z  ukrepi in dobrimi praksami spodbujajo bralno pismenost in bralno kulturo.

Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije  ponovno objavljajo  javni natečaj, na katerem se bodo občine potegovale za naziv ″Branju prijazna občina ″. Po uspešnem prvem natečaju v letu 2017, ko je med 27 prijavljenih občin nazive prejelo 18 občin, od tega dve mestni občini, se projekt nadaljuje. Pritegnil je veliko zanimanja za uvedbo dobrih praks v lokalnih skupnostih na področju bralne kultura in bralne pismenosti, kar je bil osnovni cilj projekta.

Javni natečaj bo odprt med 8. februarjem in 30. oktobrom 2018, podelitev nazivov  ″Branju prijazna občina ″ pa bo na podlagi ocene strokovne komisije potekala 3. decembra 2018.

Nagrajene občine v letu 2017 bodo svoje dobre prakse predstavile na informativnem dnevu, ki bo potekal 17. aprila 2018 na Ministrstvu za kulturo RS, kjer bodo občine lahko pridobile tudi dodatne informacije za pripravo uspešne prijave na natečaj.

Na spletni strani Skupnosti občin Slovenije je objavljen zemljevid z občinami, prejemnicami certifikata leta 2017.

Javni natečaj Branju prijazna občina 2018